Ruské pirožky
45
2
4
Slaninu nakrájíme na kousky a smícháme s masem. Rýži uvaříme. Na pánvi ne¬cháme na tuku zpěnit rozkrájenou cibuli a česnek. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, dobře promícháme. Po chvilce dušení přidáme vařenou rýži a znovu dobře promícháme. Odstavíme a necháme vychladnout. Vmícháme žloutek. Na spařené kapustové listy pokládáme hromádky nádivky. Jednotlivé listy s nádivkou stočíme, omotáme nití. Na pekáčku rozpustíme máslo, vložíme stočené listy a necháme podusit. Podle potřeby podlijeme vodou. Pro chuť můžeme přidat trochu bílého vína. Smetanu rozmícháme se lžičkou mouky a smísíme se šťávou. Necháme ještě chvilku na plotně povařit.