Staňte se našimi fanoušky na:

Kapustová polévka s drůbežím masem

Autor receptu: hana.molcarova (169 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Maso nakrájejte na nudličky. Svrchní oschlé listy kapusty odstraňte. Ostatní odkrojte a nůžkami vystřihněte silné středy (žebra), kapustě tak bude stačit kratší doba k vaření. Kapustu nakrájejte na silnější proužky. Máslo rozpusťte ve větším hrnci na mírném ohni, zaprašte moukou a promíchejte. Jakmile jíška zpění a lehce zezlátne (jen do světla), přidejte kapustu a promíchejte. Restujte 2–3 minuty, až mouka lehce zhnědne a kapusta mírně zavadne. Zalijte studenou vodou, pořadně rozmíchejte a zvyšte plamen. Do tohoto základu přidejte brambory, sůl, koření a dolijte vodou tak, aby zelenina byla ponořená. Vařte doměkka. Když jsou brambory už téměř hotové a měkké, přidejte maso a provařte. Obvykle stačí 2–4 minuty podle velikosti kousků masa.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!