Kapustu zbavíme ovadlých listů, opereme, spaříme vřelou vodou a buď celou nebo překrojenou napůl uvaříme skoro doměkka v osolené vodě. Poté ji nasekáme, nakrájíme na drobné proužky, či rozsekáme v robotu. V míse rozšleháme vajíčka se změklým máslem, solí, mletým kmínem a pepřem. Rohlík pokrájíme na kostičky a namočíme v mléku. Cibuli nakrájíme na malé kousky, osmahneme dorůžova na másle, přidáme anglickou slaninu a uzené maso, vše nakrájené na jemné kostičky. Vše lehce vychladlé vložíme do mísy, dochutíme ještě dle chuti kořením, pořádně promícháme, upravíme konzistenci strouhankou a moukou na těsto, jehož hustota nám vyhovuje a jdeme smažit. Mokrou rukou vytvarujeme karbanátky, můžeme namočit do rozšlehaného žloutku - není to nutné - a obalujeme ve strouhance, vkládáme do rozpáleného tuku a smažíme jako řízek. Na talíři obložíme pokrájenou zeleninou, rajčaty, paprikou, okurkou....