Vychytávka tohoto receptu je velmi jednoduchá a ušetří čas i práci. Místo výroby náplně z mletého hovězího masa použiji koupené mražené čevapčiči. Kilové balení vydrží na různé nápady docela dlouho. Třeba do plněných paprik + sýr, plněné cukety atd. Do vroucí slané vody přidám kostku Masoxu nebo zeleninového bujónu, nasypu rýži a vařím podle návodu (parbolet-20 min.) s větvičkou libečku a lžící oleje. Kapustové listy zdravé nezvadlé 8-12 kusů operu a seříznu na tenko spodní stvol. Ponořím do vroucí slané vody a nechám je asi 4- 5 minut blanžírovat( potopené) Cibuli nakrájím na 1/4 kolečka a dám smažit na zbylý olej. Do každého listu zabalím jeden ( klidně zmrzlý) čevapčič, ničím nespichuji ani nezavazuji a položím na osmahlou cibuli, opepřím, event. zakápnu portským. Pak přidám asi 2 dl vody a postupně přidávám další ingredience do šťávy. Kurkuma, koření Tajemná Bombai, Chutney Victorian, hrst rozinek, mangovou omáčku, sójovku, kečup, rozdrolenou kostku Masoxu nebo zeleninového bujónu. Nasekané bylinky přidám až ke konci. celou dobu polévám závitky šťávou, je-li třeba, přilévám vodu. Přisolit podle potřeby. Pro vylepšení můžeme přidat rajčatové pesto (lžíci) a pár sušených nasekaných rajských v oleji.