KORNOUTY: máslo,med,mouka,cukr krupice,skořice,rum; NÁPLŇ: smetana,ovoce,vanilk.cukr V pánvičce na středním stupni (plameni) a za stálého míchání zahřejeme máslo s medem. Dáváme pozor, aby se nám med nepřipaloval. Když se vše rozpustí, odstraníme pánev z plotýnky (plamene) a po částech vmícháme mouku, cukr, skořici a rum. Suroviny vymícháme na hladkou směs, tu udržujeme neustále teplou. Lžičkou lijeme směs na plech vyložený pečícím papírem a tvarujeme kulaté placičky o průměru asi 10 cm. (Na jednom plechu uděláme vždy jen 3 placičky, protože se hmota roztéká - ponecháme mezi nimi větší mezery.) Placičky pečeme asi 5 minut do zlatohněda. Po upečení necháme placičky jen mírně zchladnout (vychladlé by se lámaly) a ještě horké je stáčíme přes trubičkové formičky do tvaru kornoutků (nebo si můžeme vyrobit formičky samy např. z alobalu). Placičky stáčíme co možná nejrychleji, protože pečená karamelová hmota velmi rychle tuhne a ztrácí vláčnost. Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem dotuha, pomocí sáčku s řezanou trubičkou plníme krémem vychladlé kornoutky, zdobíme je jahodami nebo jiným drobným ovocem.