Staňte se našimi fanoušky na:

Karamelové kuličky s vanilkovým krémem

Autor receptu: aťka (23 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
23× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Tyto "kuličky" mini větrníčky jsou z odpalovaného těsta 1/4 l vody 7 dkg másla 6 dkg sádla, špetka soli,do kastrolu dáme vodu+ máslo se sádlem-rozehřejeme-přidáme 13 dkg mouky /1/2 hladké+1/2 polohr./ a řádně vařečkou mícháme-/odpalujeme/ až vznikne "koule" z těsta po asi 3 minutách- dáme stranou z plotýnky a přidáváme postupně celá vejce 3-4 ks.šleháme nejlépe el. metlami /těsto se nám zdá nejdříve řídké, ale postupně získá tu správnou hustotu.Naplníme zdobící sáček a stříkáme na plech vyložený peč. papírem malinké "kuličky" /cca 30 ks- dle velikosti/ - pečeme nejdříve 5 min.na 220°C, poté zmírníme na 170 a dopékáme dalších 5-10 min. až zrůžoví POZOR!! troubu neotvíráme jinak nám " mini větrníčky" spadnou.Ještě jedno upozornění- než vložíme plech s "kuličkama" do trouby- postříkneme je vodou a do trouby také stříkneme vodu /namočenou rukou vstříkneme trochu vody/ - tak nám pěkně "naskočí".Po upečení můžete "kuličky" rozkrojit- nebo jen udělat do nich dírku- kterou pak budete plnit krémem./Zdobící pistole na krém/ Krém: 13 dkg cukru /moučka,písek/ 1 vanilkový pudink 30g hl.mouky 250 ml.mléka 2 žloutky V mléce rozmícháme cukr,pudink,žloutky-zahřejeme a nakonec vmícháme mouku,uvaříme "kaši" a do vychladlé zašleháme 1/2 másla. Nakonec si uděláme karamel, ze tří lžic cukru písek. 4 lžíce vody /svaříme na karamel a poléváme hotové "mini větrníčky" naskládané do kužele. Karamel musí být hustý - pracujeme rychle - když nám rychle ztvrdne- můžeme jej znovu dát na plotnu a rozehřát.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

any20 |19. března 2013
vyzkouším Odpovědět
Aidel |9. března 2013
hezké :) Odpovědět
hanulka1994 |4. března 2013
Zajímavé, zkusim to :)) Odpovědět
monies87 |20. února 2013
super Odpovědět
Zorushka |1. února 2013
Moc dobré Odpovědět
katy9 |31. ledna 2013
taky zkusím Odpovědět
Doga |31. ledna 2013
Odpalované jsem nikdy nezkoušel, ale moc mě to láká. Krásný recept. Odpovědět
evahu |30. ledna 2013
vyzkouším Odpovědět
DAMI |30. ledna 2013
tak to bude velká dobrota Odpovědět
Aggie|17. května 2013
zkusím :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!