Leknínky s perníčkovou náplní
35
0
1
Z mouky, tuku, cukru, ořechů, kakaa, žloutků a cit.kůry vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme půl hodiny v ledničce. Těsto vyválíme a pomocí formičky vykrajujeme rohlíčky.které dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme dorůžova na 180°C. Uzavřenou plechovku kondenzovaného mléka ponoříme do vody a vaříme cca 3 hodiny. Po 3 hodinách má mléko krásnou čokoládovou barvu. Mléko necháme vychladnout a vyšleháme s máslem na hladký krém. S pomocí cukrářského sáčku nastříkáme krém na rohlíčky a nakonec jeden po druhém namáčíme do čokoládové polevy ( před namáčením do čokolády je výhodné rohlíčky dát na chvíli do lednice).