Hovězí svíčková s čokoládou
45
3
0
Těsto vyválíme a vložíme do vymazané kulaté formy o průměru 30 cm. Dno propícháme vidličkou a posypeme strouhankou. Pečeme asi 30 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Jablka omyjeme, oloupeme, odstraníme jádřince, nakrájíme na dílky a pokapeme citronovou šťávou. Mléko a 75 g cukru smícháme a vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme jablka a na mírném ohni za stálého vaříme 1 - 2 minuty, jablka se nesmí rozvařit. Ovoce rozložíme na těsto a do zbylé šťávy přidáme zbytek cukru. Na prudkém ohni vaříme tak dlouho, až se šťáva zbarví do světle hněda. Šťávu pak rovnoměrně rozlijeme na jablka. Necháme vychladnout a zdobíme lístkem meduňky.