Staňte se našimi fanoušky na:

Karamelový větrník na plechu

Autor receptu: stefkova.lenka (21 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Těsto:Vodu rozehřejeme s máslem,přidáme sůl,pak najednou přidáme mouku.Za stálého míchání vaříme na mírném ohni tak dlouho,než se těsto nelepí na vařečku ani na hrnec (přibližně 5 minut). Do vychladlé hmoty zašleháme po jednom! vejce,vždy jedno,řádně vymíchám,druhé,řádně vymíchám...až zašleháme všechny. Vymažeme dva plechy tukem,těsto rozdělíme na poloviny a dáme na plechy péct do předehřáté trouby na 200°C. Prvních 15minut vydržíme a troubu vůbec neotvíráme,aby nesplaskly bubliny. Pečeme asi 30-40 minut. Nebojte se,těsto se hned tak nespálí. Je ale potřeba,aby byl povrch na dotek křupavější,protože jak chladne,trochu změkne. Náplň:Uvaříme 2 karamelové pudinky v 750ml mléka.Dáme vychladnout. Pak vyšleháme 1 máslo se 2 lžícemi moučkového cukru a postupně přidáváme uvařený vychladlý pudink. Osladíme dle chuti. Na první plát naneseme karamelovou náplň a na to dáme ušlehanou jednu šlehačku s cukrem a ztužovačem.Přiklopíme druhý plát a navrch polijeme karamelovou polevou. KARAMELOVÁ POLEVA: 250 g cukru krupice, 250 ml smetany ke šlehání Cukr nasypte do hrnce a nechte ho roztavit.Jakmile cukr zkaramelizuje,přilijte do něj horkou smetanu.Buďte opatrní,vzkypí to! Vařte, dokud se karamel úplně nerozpustí (když to bude hodně husté, přilijte ještě trochu horké smetany). Ihned nalijte na větrník a dejte chladit do druhého dne.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

darina.studenkova.5 |15. května 2013
super, vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!