Lilek plněný rýží
100
0
3
Lilky omyjeme, upečeme v troubě (na 200 ˚C asi 15 - 20 minut), oloupeme a umeleme. Přidáme k nim nadrobno nasekaný česnek, sůl a pepř. Vše dobře promícháme. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme ji na oleji. Veku přelijeme mlékem, aby změkla. K mletému masu přidáme vychladlou cibuli, veku, vejce, petrželku, sůl a pepř. Pořádně promícháme a necháme odstát v lednici asi 40 minut. Poté tvarujeme karbanátky a smažíme je na rozehřátém oleji s obou stran. Do zapékací mísy nalijeme zbylý olej ze smažení, na něj naskládáme půlku lilků, na ně karbanátky, které přikryjeme druhou půlkou lilků. Vše přelijeme smetanou. Pečeme v troubě rozehřáté na 200 ˚C asi 30 - 40 minut.