Staňte se našimi fanoušky na:

Karbanátky podle strýce Hanuše

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

VE SLANINĚ 3/4kg zvěřiny, 3/4kg prorostlého masa z divočáka, 1 lžička majoránky, 10dkg slaniny, asi 15dkg strouhanky, 2 vejce, 1 velká cibule, 4 stroužky česneku, 1 lžíce soli, 4 barevný drcený pepř, 2 lžíce koření do mletých mas, plátky slaniny na obalení Maso nakrájíme na menší kousky přes blány, osolíme, přidáme koření a umeleme s cibulí a česnekem. Ke směsi přidáme vejce, nakrájenou slaninu i koření a promícháme s masovou směsí, pak ještě přidáme strouhanku. Hustotu směsi doladíme přilitím vody nebo mléka a z hmoty uděláme karbanátky. Obalíme po obvodu slaninou, posypeme drceným pepřem a osmažíme dozlatova. S TOMATOVOU OMÁČKOU 400g mletého jehněčího masa, 1 vařená brambora, 1 vařená mrkev, 50g sterilované směsi hrášku a kukuřice, 2 vejce, 2 plátky veky, 75ml smetany, sůl, pepř, tymián; NA OBALENÍ: asi 50ml mléka, 2 vejce, 100g strouhanky; NA OMÁČKU: 200g rajčat, 200ml vývaru, česnek podle chuti, oregano, sůl, pepř, 20g másla Bramboru, mrkev a veku nakrájíme na kostičky. Do mísy dáme a přidáme nakrájenou zeleninu, veku, hrášek a kukuřici, vejce a smetanu. Všechno dobře promícháme, dochutíme tymiánem, solí a pepřem. Ze směsi vytvarujeme karbanátky, každý obalíme v trojobalu a osmažíme je po obou stranách. Hotové karbanátky necháme okapat na ubrousku. Horkou vodou spařená a oloupaná rajčata nakrájíme na kousky a dáme do kastrolu. Zalijeme vývarem a necháme rozvařit. Omáčku dochutíme česnekem, oreganem, solí a pepřem, pak zjemníme máslem. KRÁLIČÍ 600g králičího masa, 300g bůčku, sůl, mletý pepř, 1 včerejší houska, asi 50 ml mléka, 1 cibule, 1 vejce, hrst sekané petrželky, špetka majoránky, strouhanka na zahuštění, hladká mouka na obalení, olej na smažení Králičí maso a bůček očistíme, umeleme do větší misky, osolíme, opepříme, promícháme a na 30 minut uložíme do chladničky proležet. Housku nakrájíme na menší kostičky, vysypeme do misky a zalijeme ji vlahým mlékem. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Do mísy s namletým masem přidáme vejce, žemli, cibuli, petrželku a majoránku. Směs dochutíme solí a pepřem, propracujeme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Z masové hmoty vytvarujeme karbanátky. Lehce je obalíme v hladké mouce a na rozehřátém oleji na pánvi je z obou stran opečeme. Pak je přendáme do pekáčku a dáme do vyhřáté trouby, dopékáme asi 10 minut na 200°C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!