Staňte se našimi fanoušky na:

Karbanátky s hnojníkem

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • hladká mouka
  • sůl
  • 1 vejce
  • bazalka
  • kmín
  • muškátový květ
  • zázvor
  • trocha mléka
  • strouhanka (na trojobal)
  • 1-2 plátky veky
  • 1 cibule
  • 500 g hub (hnojníku obecného)
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce sójové mouky

Pracovní postup:

Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibulku, přidáme pokrájené houby (hnojník obecný), sůl, kmín, a podusíme do měkka. K vydušeným, prochladlým houbám přidáme vejce, sójovou mouku, v mléce namočenou a vymačkanou žemlovku (veku), sůl, koření a nasekané natě a promícháme. Z těsta uděláme ploché karbanátky, které obalíme jako řízek a z obou stran osmažíme. Podáváme s bramborem nebo chlebem, nebo jen se zeleninovým salátem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Bábrle Inka |8. prosince 2013
1*** Odpovědět
Zůz |19. května 2013
Super inspirace, já ani nevěděla, že se dá hnojník jíst :-) Odpovědět
Dědeček Hříbeček |19. dubna 2013
Omlouvám se Janovi, že jsem ještě neodpověděl. Byl jsem dlouhodobě "mimo provoz" :-)). Dámy mají pravdu, já osobně jsem také žádný výrazný zápach nepozroval, ale na drohou stranu je fakt, že jsem na karbanátky vesměs použil čerstvý mladý hnojník. Z karbanátků jsem nic necítil, pouze tu vůni a ani si nikdo nestěžoval, že by mu to nevonělo. Odpovědět
roxana-zdena |19. března 2013
Nevím zda "zavání", nevšimla jsem si, al eje fakt, že ráno vyroste a do večera do něj nic není, Zpracovat ihned. Já vůbec do karbanátků houby dávám, jen jak na ně kápnu. A hnojník ten putuje (jde-li to) cokoliv zrovna vařím....je výborný, žádné pachuti nepozoruji, ovšem hovořím o čerstvém... Odpovědět
roxana-zdena |19. března 2013
Jéé, mně roste doma na zahradě, stačí vyběhnout, jenže ho jím jen já, rodina jen když neví, že v jídle je! Přitom je strašně dobrý i jen opečený na kmíně.... Odpovědět
Jan |13. března 2013
Zdendo, u nás je hnojníků plno, starší děsně smrdí, je mi jasné, že se používají pouze mladé, mám dotaz : není z toho i přesto v karbanátkách nějaká pachut? Z ostatních hub jsou karbanátky výborné, mám mnohokráte vyzkoušeno. Děkuji. Odpovědět
Bábrle Inka |27. ledna 2013
No jo, ale kde sehnat hnojník ? Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!