Žemli namočíme do studené vody, květák a brokolici rozdělíme na růžičky. Vaříme je asi ve 3/4 litru osolené vody asi 10 minut. Mezitím nasekáme cibuli na kostičky, pak smícháme mleté maso, vymačkanou žemli, cibuli, vejce, hořčici, sůl, pepř a zrnka zeleného pepře. Dobře propracujeme a ze směsi uděláme 12 malých karbanátků. Na pánvi zahřejeme olej a karbanátky na něm dozlatova opečeme (průběžně obracíme). Zeleninu necháme okapat, 1/4 l vývaru zachytíme a přidáme lžičku instantní polévky. Na másle osmahneme mouku a karí, přidáme mléko a zeleninový vývar. Uvedeme do varu a asi 5 minut povaříme. Ochutíme solí a karí. Na talíře upravíme karbanátky se zeleninou a omáčkou. Před podáváním můžeme ještě okořenit dle chuti.