Na másle zpěníme cibuli. Mozeček odblaníme, nasekáme a vložíme jej do másla, osolíme, opepříme a dosmažíme.Strouhanku namočenou v mléce vymačkáme, maso umeleme na masovém strojku za přidávání mléka. Máslo utřeme do pěny, přidáme žloutek, zamícháme, přidáme maso a strouhanku, osolíme a propracujeme.Navlhčenou rukou utvoříme 5 stejných koulí.Nožem uděláme z koulí karbanátky a poprášíme je moukou. Na rozpáleném tuku je z obou stran osmažíme dozlatova a na každý položíme vrstvu mozečku. Oplatky rozpůlíme, jeden kus navlhčíme vodou, položíme je na mozeček a okraje obložíme navlhčenou oplatkou tak, aby dobře přilnula.Takto upravený karbanátek obrátíme na druhou stranu a povrch opět přikryjeme vrstvou mozečku a oplatkou.Karbanátky namočíme do vejce a strouhané housky. Vložíme je do rozpáleného tuku a smažíme dozlatova. Podáváme se smaženými bramborami a čerstvou nebo sterilovanou zeleninou.