Brambory uvaříme v osolené vodě, oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nadrobno pokrájíme. 2/3 cibule zesklovatíme na másle a vmícháme do brambor. Vývar uvedeme do varu ochutíme octem osolíme, opepříme a přisladíme. Vývarem zalijeme brambory, opatrně je promícháme a necháme rozležet. Salátovou okurku omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a vmícháme do bramborového salátu. Žemli namočíme do vody. Na 1 lžíci rozehřátého oleje zesklovatíme zbytek pokrájené cibule a bobkový list, který pak vyjmeme. Žemli vymačkáme a spolu s cibulí, mletým masem, vejcem, hořčicí, petrželkou, solí a pepřem zpracujeme do hladké směsi. Navlhčenýma rukama vytvarujeme stejné karbanátky a smažíme na 2 lžících oleje 5 minut po každé straně. Do bramborového salátu vmícháme olej. Salát s karbanátky rozdělíme na talíře a posypeme pažitkou.