Staňte se našimi fanoušky na:

Karbanátky z pohanky

Autor receptu: lucie.ruliskova (50 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

250 g světlé pohanky propláchneme, zalijeme ji v hrnci 300 ml vroucího zeleninového vývaru, přikryjeme utěrkou a ještě pokličkou a necháme 30 minut bobtnat. Potom pohanku ve vývaru vaříme 20 minut. Po vychladnutí do ní vmícháme jednu čerstvou celozrnnou housku rozmixovanou v mixéru, 1 vejce, na 3 lžících oleje pomalu osmažené tři pokrájené cibule, 200 g jemně strouhaného bylinkového tofu, sůl, mletý muškátový oříšek a majoránku. Z hmoty tvoříme karbanátky a obalujeme je v hladké celozrnné mouce. Zahřejeme troubu na 230 stupňů, na hluboký plech nalijeme 4 lžíce oleje a dáme ho rozpálit do trouby, na horký olej klademe karbanátky a pečeme je po každé straně 10 minut. Podáváme se šťouchanými brambory a okurkovým salátem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

miuka |16. května 2013
super tip na využití pohanky Odpovědět
Sofii |30. dubna 2013
To je báječná kombinace pohanky a tofu, obojí miluju! Odpovědět
lucie.d.adamkova|23. března 2013
tož vyzkušame Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!