Minihamburgery na oslavy...
45
7
10
Omytou feferonku rozkrojíme, vyjmeme semínka a překrájíme. Totéž uděláme s kapií. Vodu s octem, překrojenými stroužky česneku, cukrem, solí a pepřem vaříme 5 minut. Pak nálev necháme vychladnout. Mezitím oloupeme všechna vejce. Pak vezmeme párátko nebo masovou jehlu a vejce opatrně vždy na několika místech propícháme. Do zchladlého nálevu vmícháme rum. cibule oloupeme a nakrájíme na tenká půlkolečka. Spolu s vejci a feferonkou či kapií je vložíme do dvou uzavíratelných sklenic. Zalijeme je připraveným nálevem, povrch opatrně přelijeme olejem a sklenice dobře uzavřeme. Uložíme je v temnu a chladu. Vejce takto marinujeme 5 dnů. Podáváme s čerstvým pečivem.