Staňte se našimi fanoušky na:

Karlovarské křupavé rohlíky

Autor receptu: EvaV (76 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
21× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z uvedených surovin uhněteme těsto (pokud máte pekárnu, je to lepší uhníst v pekárně, těsto jevláčnější) a necháme vykynout, vykynuté těsto rozdělíme na 16 stejných kousků, které zformujeme do bochánků a pod utěrkou necháme ještě 10 minut kynout. Každý bochánek rozválíme na ovál a smotáme do rohlíků. Začneme rolovat z jedné strany, na druhé straně těsto uchopíme druhou rukou a lehce natahujeme, aby měl rohlík co nejvíc "závitů". Vznikne krátký silný váleček, který rozválíme dotenka a zatočíme do podkovy. Klademe je na plech vyložený papírem na pečení. Pod utěrkou necháme znovu asi 15 minut kynout, potřeme rozpuštěným tukem a upečeme dozlatova .

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planeta |14. řijna 2014
super,nádhera,ukládám do oblíbených a ráda vyzkouším,1** (také peču rohlíky,tak vyzkouším i tento) Odpovědět
tepito |7. řijna 2014
Jindřiško, lidská blbost nezná mezí... Odpovědět
Jindriska8 |7. řijna 2014
Nechápu proč tu tolikrát hodnotíte za sebou,tak se dělají body.To není poctivé! Odpovědět
Jancal |4. řijna 2014
mňam :-) Odpovědět
SimoneckaC |27. září 2014
Vypadají luxusně ;-) Nad domácí pečivo hold není, takže je taky určitě vyzkouším :-) Děkuji za recept ;-) Odpovědět
Januse |22. září 2014
vyzkouším, křupavý rohlík už u nás nejde nikde sehnat tak ho zkusím upéct doma, díky za nápad Odpovědět
piškot |20. září 2014
ty mám rád Odpovědět
EvaV |19. září 2014
děkuji Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!