Bramborové krokety podle mojí tety
60
0
0
Starší rohlíky pokrájíme na kostičky, zvlhčíme mlékem rozšlehaným se žloutky a solí a necháme prosáknout. Po chvilce vmícháme rozehřáté máslo, prosátou mouku a tuhý sníh z bílků a těsto zpracované do šišky vložíme do navlhčené, vyždímané utěrky. Utěrku ovineme kolem knedlíku, na obou koncích zavážeme bílou nití. Nejprve těsně u těsta, potom ještě jednou o 1 cm dále, vložíme do vařící osolené vody a vaříme mírným varem. Po 5 minutách varu nitě těsně u těsta roztřihneme, knedlík obrátíme a vaříme ještě asi 20 minut. Uvařený knedlík vybalíme z utěrky a nožem nakrájíme na kolečka. Podáváme. Na fotce je knedlík z poloviční dávky. Děláme pro dva lidi.