Staňte se našimi fanoušky na:

Karobová bábovka - bio

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vlažné mléko rozmícháme s cukrem a droždím, necháme vzejít. Mouku prosijeme se solí, karobem a skořicí, přidáme vejce, med, vlažné rozpuštěné máslo a kvásek. Zaděláme hladké těsto a necháme vykynout. Čokoládu a mandle nasekáme nadrobno, oranžát pokrájíme na malém kousíčky a všechno přidáme do vykynutého těsta. Z těsta uděláme válec a stočíme ho do vymazané a vysypané formy a znovu necháme vykynout. Pak necháme "zapéct" asi 5 minut při 200°C, teplotu snížíme na 160°C a dopékáme asi 40 minut. Vychladlou bábovku pocukrujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Margita Brázdilová|19. listopadu 2017
Prosím chtěla bych vědět víc něco o karabové mouce. Slyšela jsem o ni až dnes. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!