Staňte se našimi fanoušky na:

Karobový borůvkový dort

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vejce s krystalovým cukrem vyšleháme na krém, mouku smícháme s prdopeč a karobem, zlehka vmícháme do do vaječné hmoty. Těsto vlijeme do dortové formy a pečeme asi 30 minut na 180°C. Upečený korpus poprášíme moukou, ještě teplý ho otočíme dnem nahoru a necháme vychladnout. Pak korpus vyklopíme z formy a vodorovně ho překrojíme. Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a ztužovačem. Část borůvek odložíme stranou na ozdobení dortu a zbytek rozmačkáme. Želatinu namočíme do 50 ml vody a necháme nabobtnat. Pak ji zahřejeme (nevaříme), necháme rozpustit a promícháme ji s rozmačkanými borůvkami. Šlehačku rozdělíme na 2 části a do jedné vmícháme borůvkovou hmotu. Spodní část korpusu plníme v kruzích střídavě bílou a borůvkovou šlehačkou. Přiklopíme druhou částí korpusu a zbylou šlehačku nastříkáme podle barev, aby na řezu vznikl "šachovnicový vzor". Hotový dort dozdobíme borůvkami a necháme ho v ledničce vychladit.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!