Do mísy nasypeme mleté kešu oříšky a Korunní cukr na pečení a obě sypké ingredience dobře promícháme. Do směsi přidáme bílek a citronovou šťávu a hnětačem vypracujeme těsto. Nakonec je důkladně prohněteme rukama - pokud se hmota příliš lepí, ruce si namočíme ve studené vodě. Z těsta vytváříme pomocí dvou kávových lžiček menší hromádky, které necháme na vzduchu pomalu oschnout. Asi za dva dny můžeme pokračovat - velmi opatrně napíchneme jednu hrudku na tenkou jehlici nebo naostřenou špejli, namočíme ji z větší části do čokolády rozehřáté ve vodní lázni a pečlivě uložíme do ozdobného papírového košíčku. Jestliže nám napichování činí potíže, položíme těstovou hrudku do košíčku a přelijeme ji rozpuštěnou čokoládou. Opět necháme pozvolna zaschnout. Hotové kaštánky uchováváme v plechové dóze v chladu. Toto nepečené cukroví se připravuje až těsně před Vánocemi, protože se nepotřebuje rozležet. Je vhodné dokonce i pro ty, kteří nemají na pečení či přípravu sladkostí moc času - dá se připravit za dva večery.