Leknínky s perníčkovou náplní
35
0
1
Upražené kaštany uvaříme, necháme je vychladnout a pak je umeleme na masovém strojku. Piškoty nadrtíme najemno, promícháme s cukrem, kakaem a čokoládou, přilijeme koňak, přidáme namleté kaštany a prsty vypracujeme pevnou hmotu. Zabalíme ji do mikrotenu a necháme v lednici krátce ztuhnout. Ze ztuhlé hmoty tvarujeme lžící malé kaštany (prům. asi 1,5 cm). Z jedné strany v nich uděláme mělký důlek a necháme v chladu ztuhnout. Čokoládovou polevu rozehřejeme podle návodu a ztuhlé kaštany v ní namáčíme ze všech stran. Do prohlubně vmáčkneme kousek marcipánu, cukroví srovnáme na mřížku a necháme ztuhnout. Vychlazené kaštany přendáme do malých papírových košíčků na bonbony a necháme v chladu.