Recept Kapr na staročeský způsob
60
7
4
Skopovou kýtu odblaníme, nakrájíme přes vlákna plátky, naklepeme je a nakrájíme na čtverečky. Opepříme je, potřeme rozetřeným česnekem, pokapeme olejem a necháme v misce asi 2 dny proležet. Slaninu nakrájíme na tenké plátky, potom na čtverečky a střídavě s masem napícháme na 4 kovové jehly nebo našpejle. Šašlíky pokapeme olejem, vložíme na zahřátý rošt potřený olejem a opékáme za častého otáčení 14-16 minut, přitom je potíráme olejem. Hotové šašlíky osolíme. Podáváme s rýží promíchanou s rajčatovým kečupem a vše obložíme drobně nakrájenou cibulí. Šašlíky můžeme připravit i na jednom rožni nad žhavým popelem nebo nad žhavým dřevěným uhlím.