Staňte se našimi fanoušky na:

Kávová zrna

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
19× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V míse smícháme 8 polévkových lžic solamylu, 8 polévkových lžic moučkového cukru a 8 polévkových lžic rozpuštěného másla. Potom přidáme 3 polévkové lžíce mleté kávy, 30 g kakaa, 1 bílek a trochu rumu (rum dle chuti). Z těchto přísad vypracujeme těsto, potom vytvoříme kuličky, uprostřed je zmáčkneme, takže vznikne ovál. Nakonec uděláme tupou stranou nože podélnou rysku. Povrch zrn polijeme čokoládovou polevou nebo čokoládou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

pavlinf |30. listopadu 2012
už jsem je kdysi dělala a je to mńamka Odpovědět
adriana.kohutova|8. května 2013
tak asi je třeba opravdu vyzkoušet .. Odpovědět
svetbel|1. května 2013
Nemyslela jsem to zle. Každý máme svůj recept a své chutě. Kávová zrna dělám také, ale z rozemletých piškotů a nedávám bílek.Vím, že se bramborový škrob přidává do těsta, ale je tam i mouka. Třeba to zkusím a změním názor. Odpovědět
svetbel|29. dubna 2013
Cukr, solamyl a máslo? A je to fakt dobrý? Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!