Z mouky, moučkového i vanilkového cukru, kávy, citronové kůry, žloutků a Hery vypracujeme hladké těsto a na 30 minut ho uložíme do lednice odpočinout.
Potom těsto rozválíme na plát silný asi 5 mm a formičkou z něj vykrájíme kytičky.
Přeneseme je na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě asi 10 minut při 190°C.
Šlehačku přivedeme k varu a vložíme do ní čokoládu. Na mírném plameni mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Necháme zchladnout, potom vyšleháme a dáme do cukrářského sáčku s hladkou špičkou.
Na polovinu kytiček nastříkáme trochu krému a přiklopíme je zbylými kytičkami.
Navrch každého kousku uděláme z krému malou pusinku a vtiskneme do ní kávové zrno.