Staňte se našimi fanoušky na:

Kávový dezert

Autor receptu: lucie.s.kopecka (78 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mandle nasypeme do kastrůlku, zalijeme je teplou vodou a minutu povaříme. Pak je sloupneme, nastrouháme a se lžící cukru a lžící vody utlučeme v hmoždíři- nebo utřeme v misce. Na hladkou masu. Změklé máslo, žloutky a cukr ušleháme do pěny, přidáme mandlovou hmotu, nastrouhanou nebo rozpuštěnou čokoládu a zředíme ji kávou a rumem. Hladký krém vlijeme do alkoholem vpláchnuté formy ( vyplachuji 2 lžicemi rumu) a dáme vychladit do druhého dne chladničky. Po vyndání dezert vyklopíme z formy, rozdělíme na talířky, obložíme čerstvým ovocem /jak kdo má rád) U nás třeba vedou jahody a banány. a ozdobíme šlehačkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

A |12. května 2013
neznám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!