KUŘECÍ PLÁTEK Báry Niničové:
4 porce kuřecích prsou, 60g másla, 4 plátky šunky, 100g strouhaného sýra, sůl, hladká mouka, olivový olej, sladká smetana -
Řízky lehce naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a opečeme z obou stran na rozehřátém oleji. Na každou porci pak položíme plátek šunky, posypeme strouhaným sýrem a dusíme asi 5 minut pod pokličkou na velmi mírném ohni, až se sýr roztaví. Hotové porce přendáme na talíře, do výpeku nalijeme trochu smetany a provaříme, až zhoustne. Omáčkou pak maso přeléváme.
KOLEČKA Ivety Kořínkové:
300g hladké mouky, 200g másla, 100g moučkového cukru, 2 žloutky, citronová kůra, marmeláda -
Všechny suroviny až na marmeládu, zpracujeme na těsto a necháme chvíli odležet v lednici. Pak těsto vyválíme a formičkami vykrajujeme kolečka, rozložíme je na plech a upečeme do světlého odstínu. Nakonec slepíme pikantní marmeládou a posypeme moučkovým cukrem.
MANDLOVÉ KOLÁČKY Jany Adamcové:
420g hl. mouky, 280g másla, 140g prášk. cukru, 2 žloutky 60g strouhaných mandlí, marmeláda -
Všechny suroviny zpracujeme na těsto a vyválíme placku, vykrajujeme kolečka nebo jiné tvary a pečeme v mírně vyhřáté troubě. Po vychladnutí slepíme marmeládou a můžeme ozdobit vanilkovou polevou nebo čokoládovou.
ČOKOLÁDOVÉ KOŠÍČKY Barbory Kozákové:
2 čokolády na vaření, 2 slazená mléka v konzervě, 1 omega, 125g másla, mleté ořechy, rum -
Slazená mléka vaříme ve vodní lázni asi hodinu, pak smícháme s máslem, ořechy a rumem. Čokoládu a omegu rozpustíme v kastrolku a smícháme. Do papírových košíčků dáme lžíci čokolády, lžíci krému a lžičku čokolády, vršek ozdobíme oříškem nebo cukrářským zdobením.