RIB EYE STEAK Zdeňka Pohlreicha: 4 hovězí steaky rib eye (2cm na výšku), špetka pepře a soli, olivový olej - Steaky nasolte a opepřete po obou stranách a potřete je olejem. Rozpalte gril a potřete mřížku tukem. Na mřížku rozmístěte steaky a 3-4 minuty je po každé straně opečte. Maso od grilu nikdy neodtrhujte, počkejte až se zatáhne a samo se mřížky pustí. Do steaků při obracení nikdy nepíchejte vidličkou, použijte kleště! Steaky sundejte z grilu, pak položte na tác a nechte 3-5 minut v klidu vydechnout. Nakonec zakápněte olivovým olejem.
HOVĚZÍ GULÁŠ Petra Novotného: 800g předního hovězího masa, 1/2kg cibule, olej, mletou sladkou papriku, mletý pepř, sůl, česnek, rajský protlak, feferonka, hladká mouka, vývar - Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené maso a orestujeme, a dál přidáme protlak, sladkou papriku a veškeré koření. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Když je maso měkké, vyndáme ho ze šťávy, kterou vyrestujeme do tuku, zaprášíme moukou, znovu zalijeme vývarem a dobře vyvaříme. Podle potřeby dochutíme kořením, přidáme feferonku a následně gulášem naplníme vydlabaný černý chléb, navrch přidáme nakrájenou cibuli.
TATARÁK Z LOSOSA Ivana Vodochodského: 200g lososa, 50g kaparů, 1 šalotku, citronová šťáva, 2 snítky kopru, snítka estragonu, lžička koňaku, lžíce olivového oleje, cayenský pepř, pečivo, sůl - Maso z čerstvého lososa zbavíme kostí a nasekáme na drobné kousky. Cibuli a kapary nakrájíme nadrobno, smícháme s lososem a přidáme nasekaný kopr. Vzniklou směs dochutíme solí, pepřem, koňakem a zakapeme citronovou šťávou. Podáváme vychlazené s toasty, topinkami nebo tmavým pečivem a zeleninovou oblohou.