Hadí maso Michaely Linkové : Libovolné množství kuřecího masa pokrájím na nudličky. V míse je smíchám s kořením na kuře značky Kotányi a 4 vejci. Postupně přidávám Solamyl, až vznikne tuhá hmota. Na pánvi rozpálím olej a hmotu rovnoměrně rozetřu do tvaru omelety, kterou propeču z obou stran. Vhodnou přílohou je rýže.
Musaka Michaely Kuklové : Syrové brambory nakrájím na plátky, vyložím jimi vymazaný pekáček a dám péci do středně vyhřáté trouby. Mezitím na oleji zpěním najemno pokrájenou cibuli, přidám půl kila mletého masa, osolím, opepřím, okořením sladkou paprikou a restuji tak dlouho, dokud se z masa neoddělují hrudky. Směs navrstvím na brambory a dále zapékám. Rajčata nakrájím na kolečka a vytvořím z nich poslední vrstvu musaky. Z másla a 2 lžic hladké mouky udělám jíšku, zaliji jí ¾ l mléka, přidám 2 tavené sýry a provařím. Vzniklým bešamelem zaliji pokrm a zapeču.
Brokolicová směs Michaely Neckářové : Růžičky květáku a brokolice (půl na půl) uvaříme v masovém vývaru téměř doměkka. Přidáme omyté rozinky (1 sáček) a přilijeme omáčku ze zakysané smetany, jedné lžíce kari, šťávy z 1 pomeranče, špetky soli a cukru a škrobu na zahuštění. Povaříme ještě asi 3 minuty. Podáváme s rýží.