Skopovou kýtu odblaníme, nakrájíme přes vlákna na 8 malých plátků, naklepeme je, opepříme, pokapeme olejem a necháme v chladničce v misce 2 dny proležet. Z telecí kýty a z kuřecích prsou nakrájíme po osmi plátcích, které jemně naklepáme. Před přípravou skopové plátky osušíme, společně s dalšími plátky napícháme na 4 kovové jehly nebo na špejle, pokapeme je olejem, opepříme, vložíme na zahřátý rošt potřený olejem a opékáme za častého otáčení 14-16 minut, přitom je potíráme olejem. Rajčata potřeme olejem a při dopékání masa prohřejeme na okraji roštu. Maso osolíme a podáváme s rýží a s opečenými rajčaty. Kebabes můžeme připravit i na jednom rožni nad žhavým popelem nebo nad žhavým dřevěným uhlím.