Staňte se našimi fanoušky na:

Kecaný koláč na plech

Autor receptu: Natylda (1 recept)

Pokud se nemůžete rozhodnout, jaká nádivka vám na koláči chutná nejvíc, vyzkoušejte kecaný koláč. Kouzlo kecaného koláče spočívá ve třech druzích nádivek, kterými koláč cik cak pokecáte. Na základ použijte kynuté těsto, na které se pokladou povidla, maková a tvarohová nádivka. Pak už stačí vršek koláče zasypat drobenkou, šoupnout plech do trouby a dát na půl hodiny péct.

Množství: 1 plech
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: 20 min.
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

  1. Nádivky: Na makovou svaříte 150 g mletého máku, asi 200 ml mléka a 100 g cukru. Ochutit můžete lžící rumu. Makovou nádivku si připravte předem, aby stihla vychladnout. Na tvarohovou nádivku smíchejte 500 g tučného tvarohu a 100 g moučkového cukru. Švestkových povidel budeme potřebovat asi 300-400 g, koupíte hotová, ochutit případně můžete rumem.
  2. Kynuté těsto: Mléko ohřejeme, až bude vlahé (nikoliv horké). Rozmícháme v něm cukr, do oslazeného mléka nadrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek. Máslo rozpustíme v rendlíku, nesmí být horké. Do mísy prosejeme mouku, přidáme špetku soli, vanilkový cukr, citronovou kůru. Uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme žloutky, přilijeme máslo a vzešlý kvásek. Vyboucháme středně tuhé těsto a necháme hodinu pod utěrkou na teplém místě kynout. Plech vymažeme máslem, pomocí prstů na plech vymačkáme vykynuté těsto. Lžící poklademe těsto střídavě všemi třemi druhy nádivek, a nakonec posypeme drobenkou. Na drobenku použijte 2 díly mouky, 1 díl cukru a 1 díl másla. Připravený koláč dáme péct 30 minut do trouby vyhřáté na 170 °C (s vypnutým horkovzdušným oběhem).

Něco navíc:

Recept byl inspirován postupem z webu mlsnavarecka.cz

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!