Staňte se našimi fanoušky na:

Kečup z červených paprik

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 2 proužky citronové kůry
  • 1 snítka estragonu
  • 2-3 chilli papričky (červená bez semínek, čerstvá, nahrubo nasekaná)
  • 2 snítky máty
  • 2 snítky petrželky
  • 2 snítky šalvěje
  • 2 snítky tymiánu
  • 1 lžička hřebíčku
  • 150 g cukru krupice
  • 250 g jablek, oloupaná bez jádřince nakrájená nahrubo
  • 500 g šalotky
  • 1 lžíce semínek koriandru (koření)
  • 1 lžíce kukuřičné mouky
  • 1 lžíce kuliček pepře
  • 1 lžíce soli
  • 750 ml červeného vinného octa
  • 1,5 l vody
  • 2 kg červených paprik

Pracovní postup:

Na vonnou kytičku:1 snítku estragonu, po 2 snítkách máty, tymiánu, šalvěje a petržele, 2 proužky citronové kůry Na sáček koření:1 lžíce semínek koriandru, 1 lžíce celého černého pepře, 1 lžička hřebíčku Papriky opečte nad otevřeným ohněm tak, aby povrch nezuhelnatěl. Asi na 5 minut je pak dejte do igelitového sáčku, aby šly lépe oloupat. Vyndejte ze sáčku a pod studenou tekoucí vodou je opatrně sloupněte. Odstraňte semeníky a propláchněte. Takto připravené papriky, jablka, šalotku a chilli jemně nasekejte, nebo nasekejte v robotu. Směs přendejte do kastrolu, přidejte vodu, vonnou kytičku a sáček s kořením (koření zabalené v obvazovém mulu). Uveďte do varu, stáhněte z ohně a nechte asi 25 minut probublávat. Vyndejte bylinky a koření, směs propasírujte ve strojku nebo přes síto a výsledné pyré dejte znovu do čistého kastrolu. Přidejte ocet, cukr, sůl, za stálého míchání uveďte do varu a na mírném ohni vařte 1- 1,5 hodiny, dokud se obsah nesvaří cca na polovinu. Kukuřičnou mouku a trochu octa smíchejte na pastu a přidejte do vzniklé omáčky. Vařte další 1-2 minuty, dokud směs lehce nezhoustne. Hotový kečup plňte do horkých lahví, uzavřte a ještě sterilujte 20-25 minut, nechte vychladnout. Použít lze okamžitě po vychladnutí, ve sterilovaných, dobře uzavřených lahvích obsah vydrží až 2 roky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!