Stejně jako kedlubny lze připravit i jiná zeleniny - podle vaší chuti ( cuketa, lilek, celer..)
Kedlubny oloupeme a uvaříme ve slané vodě skoro doměkka. Potom je osušíme a nakrájíme na plátky asi 1 cm široké. Z bílků ušleháme sníh. Z mouky, žloutků a mléka vyšleháme těstíčko, které podle chuti osolíme a vmícháme do něj lehce sníh z bílků.
Plátky kedluben obalíme nejprve v solamylu a posléze v těstíčku. Na pánvi rozpálíme olej a kedlubnové řízečky na něm smažíme do zlatova.
K řízečkům si připravíme i ochucenou majonézu ( je vynikající).
Jarní cibulku nakrájíme na jemno. Vmícháme do majonézy, osolíme, opepříme. Přidáme 2 menší stroužky česneku a pořádně promícháme. Kedlubny podáváme k bramborovým přílohám.