Staňte se našimi fanoušky na:

Kefírová buchta /řezy

Autor receptu: Anerius (2 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejprve smíchám sypké přísady, pak vmíchám kefír, do kelímku od kefíru poté vliju olej >> přidám do těsta, pak do tohoto kelímku rozšlehám vidličkou vajíčko >> do těsta, pak gumovou stěrkou řádně vytřu vše z kelímku >> do těsta, kelímek pak vyhodím = úspora času a také nemusím umývat mastnou sklenici od oleje. Směs promíchám s přísadami či jen některou z nich (dle chuti), vliju do „vymazvysyp“ (nebo vylož. pečicím papírem) pekáče s vyšším okrajem a peču v předehřáté troubě asi na 160° C(během pečení po cca 15 – 20 min. otočím plech a nechám dopéct – zkouším špejlí, pak vypnu a nechám ještě chvíli „vysedět“). Někdy po prvním otevření trouby (k otočení plechu) popráším rozpečenou buchtu nahoře kokosem, ten během dopékání pak zezlátne a dodá tak výbornou příchuť. Celkem důležitá pozn.: kromě kefíru možno použít i kefír ovocný, tj. ochucený, dělala jsem už i z jogurtu se zákysem – výsledek výborný). Vlašské ořechny možno nahradit sekanými mandlemi či lískovými ořechy (pozor! naložené v rumu, nejlépe i na den či dva v uzavřené skleničce – jsou pak vynikající), páč měkké; navíc tam přidám i trochu toho rumu, buchta je pak vláčnější).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!