Staňte se našimi fanoušky na:

Klasická olejová bábovka

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Poté přidáme olej, vodu, mouku, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Všechno dobře promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta. 2/3 těsta vlijeme do vymazané a vysypané formy. Zbylou 1/3 těsta obarvíme kakaem a vlijeme do formy. Vložíme do trouby a pečeme při 170 °C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planetka004|17. ledna 2014
Já šlehám s cukrem hned celá vajíčka. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!