Guláše u nás máme moc rádi a proto přidávám recpt, ja ho děláme! je to klasika! Na guláš použijeme nejlépe hovězí maso z kližky,. Opláchneme ho, osušíme a případně zbavíme tuhých blan a šlach. Nakrájíme ho na větší kostky. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na malé kostičky. Připravíme si vývar. V kastrolu rozpálíme sádlo - nejlepší je domácí a na něm orestujeme všechnu nakrájenou cibuli. Jaklmie je tmavší - ta nám pak určí barvu omáčky, přidáme nakrájené maso a orestujeme. Osolíme, přidáme papriku, majoránku, kmín a prolisovaný česnek - množství podle toho jak kdo má rád, ev. se dá česnek přidat až uplne nakonec - guláš pak pěkně voní po čensku. Promícháme a zalijeme vývarem (nejlepé masový vývar z hovězího)tak, aby bylo maso ponořené.Když je maso poloměkké, necháme šťávu zčásti vysmahnout, zaprášíme hladkou moukou, promícháme, osmahneme a poté znovu přilijeme vývar a dusíme, až je maso měkké.