Grilovaný králík na pivu
30
2
3
Brambory i se slupkou dobře omyjeme, vložíme do vroucí vody a vaříme přibližně 10 minut. Pak je scedíme a prozatím odložíme stranou. Klobásy nakrájíme na dílky. Lepší je vybírat na trzích klobásky mírně pikantní, jejichž chuť grilováním dobře vynikne. Pod tekoucí vodou omyjeme papriku i cibulky. Osušenou zeleninu pak nakrájíme na přiměřeně velké kousky - aby šla dobře napichovat. Na čtverečky pokrájíme také slaninu. Kousky klobásek napichujeme střídavě se zeleninou a brambůrky na jehly. Špízy pak lehce potřeme olejem a posypeme pepřem. Rozpálíme gril a ze všech stran opečeme dokřupava. Špízy rozdělíme na talíře a můžeme podávat. Podáváme s čerstvým pečivem, hořčicí a kečupem.