Staňte se našimi fanoušky na:

Klobásy od dědy 2

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(4 hlasy)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1kg bůčku pomeleme a dáme do mísy. Zbylé maso a králičí maso nakrájíme na malé kostičky a přidáme k mletému masu. Přidáme sůl, česnek, pepř, kmín, 100 ml vody a vše důkladně propracujeme 30 minut. Čisté plátno namočíme do osolené studené vody, vykroutíme a maso přikryjeme. Uložíme v chladnu do a druhý den maso propracuje, pokud je tuhé zapracujeme studenou vodu podle potřeby a maso naplníme do střev. Klobásy necháme do dalšího dne na tyčkách a pak udíme 5 - 7 hodin. Vychladlé klobásy zavařujeme nebo uložíme do mrazáku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

salamek|27. ledna 2015
Klobásky vypadají lákavě. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!