Čtyři bílky ušleháme s 1 lžící studené vody a 50 g cukru. Ve druhé míse utřeme 8 žloutků s nastrouhanou citronovou kůrou a zbylým cukrem do krému. Přisijeme mouku se škrobem, přidáme sníh a všechno opatrně, ale důkladně promícháme a těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem. Pečeme asi 8-10 minut na 200°C (plyn st.3) - těsto smí být jen světle hnědé!! Pak posypeme utěrku cukrem, korpus na ní vyklopíme a stáhneme papír. Zvedáním utěrky ještě horký korpus volně zarolujeme, necháme vychladnout pod navlhčenou utěrkou. Zatím utřeme na krém máslo do pěny, postupně vmícháme moučkový cukr. Rozdrobíme čokoládu, rozpustíme ji ve vodní lázni a po lžičkách ji vmícháme do krému, nakonec vmícháme rum. Piškot znovu opatrně rozbalíme, potřeme asi 2/3 krému a zase zarolujeme. Zbytek krému dáme do cukrářského sáčku s hvězdicovou hubičkou a na roládu nastříkáme podélně pruhy (část krému si dáme stranou na ozdobení). Na větve odřízneme asi 7 cm kus, který šikmo rozpůlíme a cik-cak přilepíme na strany kmene. Kruhovou hubičkou nastříkáme zbylým krémem malé tečky jako kvítka a tenké větvičky. Do středu kvítků dáme koktejlové nebo kandované třešně, na větvičky dáme čokoládové lístky a posypeme pistáciemi.