Staňte se našimi fanoušky na:

Knedlíčky se zelím a uzeným masem

Autor receptu: dajul (249 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(14 hlasů)
Ohodnotit recept
152× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do mísy dáme mouku, špetku soli a promícháme. V mléce rozmícháme droždí se špetkou cukru a nalijeme do mouky. Přidáme rozšlehané vejce a vypracujeme těsto. Přikryjeme čistou útěrkou a necháme asi 20 minut nakynout. Mezitím propláchneme zelí, nakrájíme na menší kousky, dáme do mírně osolené vody a uvaříme doměkka, vodu slijeme a můžeme použít na polévku. Žebra umyjeme dáme do tlakového hrnce, zalijemme vodou a vaříme 30 minut od bodu varu. Uvařené maso z žeber obereme a nakrájíme na malé kousky. Sádlo rozpustíme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a usmmažíme dozlatova. Do hrnce dáme vodu, mírně osolíme a uveme do varu. Z nakynutého těsta lžící vykrajujeme knedlíčky, vhazujeme do vařící vody a vaříme 5 - 7 minut, podle velikosti knedlíčků. Uvařené vybereme děrovanou naběračkou, dáme do mísy, přidáme připravené zelí a maso, usmaženou cibulku, podle chuti dosolíme a opepříme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jindriska8 |2. ledna 2015
Stačí to snad napsat jednou!!Šárka Hlůžková!!! Odpovědět
Annett |20. listopadu 2014
mňam 1++++ Odpovědět
sonizna |21. května 2014
moje oblíbená klasika Odpovědět
misa.svubova |15. listopadu 2013
ňami Odpovědět
Daninka |4. listopadu 2013
máme to všichni moc rádi :-) Odpovědět
Daninka |4. listopadu 2013
super Odpovědět
lubela |10. řijna 2013
to můžu Odpovědět
-3 |8. září 2013
moc dobré Odpovědět
Lenny |3. srpna 2013
super Odpovědět
tepito |16. června 2013
zelí můžu ve všech podobách-zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!