Staňte se našimi fanoušky na:

Knedlíčky se zelím a uzeným masem

Autor receptu: dajul (249 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(14 hlasů)
Ohodnotit recept
152× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do mísy dáme mouku, špetku soli a promícháme. V mléce rozmícháme droždí se špetkou cukru a nalijeme do mouky. Přidáme rozšlehané vejce a vypracujeme těsto. Přikryjeme čistou útěrkou a necháme asi 20 minut nakynout. Mezitím propláchneme zelí, nakrájíme na menší kousky, dáme do mírně osolené vody a uvaříme doměkka, vodu slijeme a můžeme použít na polévku. Žebra umyjeme dáme do tlakového hrnce, zalijemme vodou a vaříme 30 minut od bodu varu. Uvařené maso z žeber obereme a nakrájíme na malé kousky. Sádlo rozpustíme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a usmmažíme dozlatova. Do hrnce dáme vodu, mírně osolíme a uveme do varu. Z nakynutého těsta lžící vykrajujeme knedlíčky, vhazujeme do vařící vody a vaříme 5 - 7 minut, podle velikosti knedlíčků. Uvařené vybereme děrovanou naběračkou, dáme do mísy, přidáme připravené zelí a maso, usmaženou cibulku, podle chuti dosolíme a opepříme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jindriska8 |4. června 2013
Žebra má moc rád manžel Odpovědět
sarka.tuslova |31. května 2013
Vyzkouším :o) Odpovědět
ehm |25. května 2013
-))) Odpovědět
aknalb |14. května 2013
dostala jsem hlad :-) Odpovědět
Zůz |10. května 2013
Fajn nápad Odpovědět
katy9 |9. května 2013
dobrota Odpovědět
pajunc |9. května 2013
bezva inspirace, diky :-) Odpovědět
Konato |9. května 2013
To mám moc rád. Odpovědět
suchohribek |6. května 2013
Dobrou chuť :) Odpovědět
karpiskova |3. května 2013
Výborné Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!