Staňte se našimi fanoušky na:

Knedlíčky se zelím a uzeným masem

Autor receptu: dajul (249 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(14 hlasů)
Ohodnotit recept
152× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do mísy dáme mouku, špetku soli a promícháme. V mléce rozmícháme droždí se špetkou cukru a nalijeme do mouky. Přidáme rozšlehané vejce a vypracujeme těsto. Přikryjeme čistou útěrkou a necháme asi 20 minut nakynout. Mezitím propláchneme zelí, nakrájíme na menší kousky, dáme do mírně osolené vody a uvaříme doměkka, vodu slijeme a můžeme použít na polévku. Žebra umyjeme dáme do tlakového hrnce, zalijemme vodou a vaříme 30 minut od bodu varu. Uvařené maso z žeber obereme a nakrájíme na malé kousky. Sádlo rozpustíme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a usmmažíme dozlatova. Do hrnce dáme vodu, mírně osolíme a uveme do varu. Z nakynutého těsta lžící vykrajujeme knedlíčky, vhazujeme do vařící vody a vaříme 5 - 7 minut, podle velikosti knedlíčků. Uvařené vybereme děrovanou naběračkou, dáme do mísy, přidáme připravené zelí a maso, usmaženou cibulku, podle chuti dosolíme a opepříme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

miri3 |7. března 2013
vyzkouším Odpovědět
zdenkai |3. března 2013
mňamka.. Odpovědět
šanela |2. března 2013
mám k tomu raději bramborové knedlíky nebo noky anebo halušky :-) Odpovědět
kote19 |2. března 2013
mňam :) Odpovědět
slavuska |28. února 2013
zní to zajímavě Odpovědět
Šuldeska |28. února 2013
To bude vynikající. Odpovědět
Peťule.m |26. února 2013
taky vaříme :) Odpovědět
JanaB |20. února 2013
Také dělávám, máme to rádi. Odpovědět
FOTOrecepty |19. února 2013
Hmmm, výborné. Odpovědět
zuzi |19. února 2013
dělám podobně Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!