Do mísy dáme mouku, špetku soli a promícháme. V mléce rozmícháme droždí se špetkou cukru a nalijeme do mouky. Přidáme rozšlehané vejce a vypracujeme těsto. Přikryjeme čistou útěrkou a necháme asi 20 minut nakynout. Mezitím propláchneme zelí, nakrájíme na menší kousky, dáme do mírně osolené vody a uvaříme doměkka, vodu slijeme a můžeme použít na polévku. Žebra umyjeme dáme do tlakového hrnce, zalijemme vodou a vaříme 30 minut od bodu varu. Uvařené maso z žeber obereme a nakrájíme na malé kousky. Sádlo rozpustíme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a usmmažíme dozlatova. Do hrnce dáme vodu, mírně osolíme a uveme do varu. Z nakynutého těsta lžící vykrajujeme knedlíčky, vhazujeme do vařící vody a vaříme 5 - 7 minut, podle velikosti knedlíčků. Uvařené vybereme děrovanou naběračkou, dáme do mísy, přidáme připravené zelí a maso, usmaženou cibulku, podle chuti dosolíme a opepříme.