Staňte se našimi fanoušky na:

Knedlíčky se zelím a uzeným masem

Autor receptu: dajul (249 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(14 hlasů)
Ohodnotit recept
152× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do mísy dáme mouku, špetku soli a promícháme. V mléce rozmícháme droždí se špetkou cukru a nalijeme do mouky. Přidáme rozšlehané vejce a vypracujeme těsto. Přikryjeme čistou útěrkou a necháme asi 20 minut nakynout. Mezitím propláchneme zelí, nakrájíme na menší kousky, dáme do mírně osolené vody a uvaříme doměkka, vodu slijeme a můžeme použít na polévku. Žebra umyjeme dáme do tlakového hrnce, zalijemme vodou a vaříme 30 minut od bodu varu. Uvařené maso z žeber obereme a nakrájíme na malé kousky. Sádlo rozpustíme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a usmmažíme dozlatova. Do hrnce dáme vodu, mírně osolíme a uveme do varu. Z nakynutého těsta lžící vykrajujeme knedlíčky, vhazujeme do vařící vody a vaříme 5 - 7 minut, podle velikosti knedlíčků. Uvařené vybereme děrovanou naběračkou, dáme do mísy, přidáme připravené zelí a maso, usmaženou cibulku, podle chuti dosolíme a opepříme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jola |14. února 2013
dobrota Odpovědět
pavlinf |13. února 2013
vyzkouším Odpovědět
DAMI |12. února 2013
vyzkouším Odpovědět
betka |12. února 2013
vyzkouším Odpovědět
Akrajka|2. řijna 2016
1+++ Odpovědět
barbora 3|11. ledna 2014
nádhera Odpovědět
šupina73|10. května 2013
dobré Odpovědět
ralena|26. února 2013
delam velmi casto Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!