Nejprve si uvaříme houskové knedlíky, které připravíme podle návodu na obalu, ovšem máme-li dost času, uvaříe raději domácí. Doporučujeme však uválet šišky o menším průměru. Po uvaření knedlíky rozkrojíme a necháme vychladnout. Cuketu omyjeme (neloupeme) a pak nakrájíme na plátky silné přibližně pět milimetrů. Žampiony nasucho očistíme, oloupeme hlavičky a rovněž je pokrájíme. Ovčí sýr rozpůlíme a nakrájíme na větší kostky, aby nám nepadaly ze špízů. Mezitím rozkrájíme houskové knedlíky na plátky (jen pozor, aby nebyly příliš tenké a při napichování na špíz se netrhaly), na osobu počítáme zhruba čtyři až pět kusů. Na špízy potom navlékáme střídavě plátky knedlíku, žampionů, cuket a ovčího sýra. Na oba konce špízů nakonec nabodneme po koktejlovém rajčeti. Troubu předehřejeme na 225°C. Provensálské koření smícháme s olejem (nejlépe olivovým) a dle chuti osolíme a opepříme. Každý špíz položíme na kus alobalu, pokapeme ochuceným olejem a alobal uzavřeme. Špízy pečeme v troubě 15 - 20 minut. Před podáváním alobal otevřeme a zformujeme do tvaru lodiček. Špízy můžeme posypat sekanými bylinkami nebo čestvou petrželkou.