Staňte se našimi fanoušky na:

Knedlíky s pikantní dýní

Autor receptu: orlíček (133 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Dýni očistíme, okrájíme tvrdou kůru a odstraníme semínka. Dužninu nakrájíme na půlcentimetrové kostičky, vložíme do kastrolu s rozehřátým olejem a podusíme 15 minut. Přidáme cukr, sůl, pepř a chilli a dále dusíme doměkka. Na závěr vmícháme med a směs necháme zchladnout. Oloupané brambory nastrouháme najemno do mísy, osolíme je, přidáme prosátou mouku, krupici, ocet a vejce a rychle vypracujeme hladké pevné těsto. Ihned ho rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 5 mm a nakrájíme na čtverečky velké 5 x 5 cm. Na každý položíme hromádku náplně, těsto uzavřeme a v dlaních zakulatíme. Knedlíky vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme asi 8 minut. Po odkapání je rozdělíme na talíře a případně ještě pokapeme dýňovým olejem a doplníme šlehačkou ušlehanou se špetkou soli.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |21. řijna 2014
1+++ Odpovědět
antonin.sedlak.77|22. řijna 2014
Recept je dobrý a rychlé zpracování a ještě rychlejší snězení.Jsou to dvě dobré kombinace chutí,dávám palec nahoru a díky za recept.Doporučuji všem. Odpovědět
jitu3ka|28. dubna 2013
ostré a sladké - skvělá kombinace Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!