Dýni očistíme, okrájíme tvrdou kůru a odstraníme semínka. Dužninu nakrájíme na půlcentimetrové kostičky, vložíme do kastrolu s rozehřátým olejem a podusíme 15 minut. Přidáme cukr, sůl, pepř a chilli a dále dusíme doměkka. Na závěr vmícháme med a směs necháme zchladnout. Oloupané brambory nastrouháme najemno do mísy, osolíme je, přidáme prosátou mouku, krupici, ocet a vejce a rychle vypracujeme hladké pevné těsto. Ihned ho rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 5 mm a nakrájíme na čtverečky velké 5 x 5 cm. Na každý položíme hromádku náplně, těsto uzavřeme a v dlaních zakulatíme. Knedlíky vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme asi 8 minut. Po odkapání je rozdělíme na talíře a případně ještě pokapeme dýňovým olejem a doplníme šlehačkou ušlehanou se špetkou soli.