Krkovici ze všech stran osolte, opepřete, posypte kmínem a pak do ní vetřete česnek rozmělněný nožem. Na dno pekáčku dejte kolečka cibule, na ni posaďte maso, přidejte kousky sádla, podlijte skleničkou vody a dejte péct do trouby předehřáté na 150°C. Pečte zhruba tři hodiny do změknutí. Po upečení nechte maso patnáct minut odpočinout, teprve pak nakrájejte na plátky. Na knedlík: 500 g hrubé mouky, 250 ml vlahého mléka, 1/2 kostky droždí, špetka cukru, 1 vejce, 1 rohlík, nakrájený na kostičky V poslední hodině pečení masa připravte knedlík a zelí. Na knedlík nasypte trochu mouky do mističky, udělejte důlek, přilijte část vlažného mléka, na něj rozdrobte droždí, přidejte špetku cukru a nechte vzejít kvásek. Zbylou mouku přesypte do mísy, přidejte půl lžičky až lžičku soli, vajíčko a rohlík, promíchejte a přidejte kvásek i zbylé mléko a zadělejte těsto. Pokud je těsto tuhé, můžete přilít trochu mléka. Těsto dejte na půl hodiny vykynout na teplé místo. Pak z něj připravte tři knedlíkové šišky. Dvacet minut je vařte ve vroucí osolené vodě. Uvařené knedlíky propíchejte vidličkou, aby z nich vyšla pára a nakrájejte je. Na zelí: 500 g kysaného zelí, 2 lžíce vepřového sádla, 150 g anglické slaniny, 2 cibule, nasekané najemno, kmín, cukr a sůl na dochucení, 1 - 2 lžíce polohrubé mouky Zelí nechte okapat (lák uschovejte) a pokrájejte ho. Sádlo rozehřejte, osmahněte na něm na nudličky pokrájenou slaninu, v momentě, kdy začne mírně prskat, přidejte cibuli a kmín a pak minut opékejte. Vmíchejte zelí, zalijte lákem a přiveďte k varu. Přidejte cukr a sůl podle chuti a alespoň dvacet minut vařte. Poté zelí zaprašte moukou a dalších dvceet minut vařte.