Omytou a očištěnou kachnu posolte a posypte kmínem. Nakrájejte 50g zázvoru, 1/2 jablka a 1/4 cibule, vložte do kachny - zbylý zázvor, jablka a cibuli dejte do pekáče. Kachně odkrojte křídla v 2. kloubu, položte na pekáč hrudí dolů a pečte 45 minut na 180°C. Pak kachnu v pekáči otočte a dopečte asi 15 minut na 200°C doměkka a dozlatova. Kachnu vyndejte z pekáče, zbytek šťávy zaprašte moukou, orestujte dozlatova, podlijte vývarem a cca 30 minut provařte tak, aby se šťáva zredukovala. Vídeňská smažená cibulka - cibuli nakrájejte na kolečka, obalte v krupici nebo hrubé mouce a usmažte dozlatova. Rada: Do bramborového knedlíku přidejte opečenou housku - bude nadýchanější. Můžete přidat do těsta špetku kypřícího prášku, pak bude extra nadýchaný.