Staňte se našimi fanoušky na:

Knedlo, zelo, vepřo - "bez práce"

Autor receptu: candlemania (57 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
20× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ideální pokud máme čas na přípravu ale nechce se nám stát celý den u sporáku. Vše se vaří a peče samo. Nejprve si vezmeme kysané zelí, trochu propláchnem, pokud máme raději sladší, dáme do hrnce, osolíme, okmínujeme a přidáme vodu tak, aby zelí bylo ponořeno. Přiklopíme pokličkou a necháme dusit do měkka. Nachystáme si zapékací misku, na dno naskládáme máslo (já dávám ráda pravé, ale když nemám možnost dávám heru nebo klidně i mazací), naskládám maso, které jsem si z jedné strany nejprve osolila mořskou solí a posypala grilovacím kořením, naskládám na máslo a opět posolím a okořením, dám na proužky nakrájený česnek a opět kousky másla (sůl, koření a česnek podle chuti) - zalijeme vše vodou cca 1cm od vrchního okraje a dáme do trouby. Nejprve na 40 minut zavřenou zapékací misku potom "pokličku" sundám a peču dokud se voda nevypaří a nezůstane jen výpeček. Občas maso otočím aby se opeklo z obou stran. Jakmile je zelí měkké, přidám buď nastrouhaný brambor, nebo jíšku na zahuštění, dochutím ještě cukrem a solí. Na pánvičce osmahneme cibulku a do hotového zelí zamícháme. Knedlík kupuji - takže nechávám ohřát na páře. Přeji dobrou chuť :-)

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

eviti |12. května 2013
šikovný nápad - vyzkouším. Odpovědět
magic11|4. května 2016
no ještě uvařit domácí knedlík a bude to ok Odpovědět
Aggie|19. května 2013
zkusím :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!