Staňte se našimi fanoušky na:

Koblihy recept

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
27× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme 1 lžíci cukru, posypeme hladkou moukou a necháme vzejít kvásek. Polohrubou mouku smícháme se zbylým cukrem, solí, vlahým rozpuštěným máslem, rumem, žloutky a vykynutým kváskem. Podle potřeby přidáme ještě mléko. Vše zpracujeme, až je těsto vláčné. Necháme vykynout. Poté z těsta na pomoučeném válu vyválíme placku silnou asi 1 cm a rozdělíme ji na poloviny. Na jednu polovinu placky hrníčkem naznačíme kolečka a do jejich středu dáme zavařeninu. Druhou polovinu těsta položíme na první. Kolem vyvýšených míst náplně těsto po obvodu přitiskneme prsty, aby se dobře spojilo, a hrníčkem vykrájíme koblihy. Vkládáme je vrchní stranou dolů do vyšší vrstvy horkého tuku. Tuku musí být tolik, aby v něm koblihy plavaly. Přiklopíme pokličkou a smažíme cca 2 minuty. Pak koblihy obrátíme a osmažíme nepřikryté i na druhé straně.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

VELKAKOKI |6. řijna 2013
dobrý nápad- ukládám Odpovědět
wieruska |7. srpna 2013
dobré Odpovědět
Trudka4 |21. května 2013
Zajímavý způsob plnění koblih, vyzkůšám. Odpovědět
FOTOrecepty |17. května 2013
Opravdu zajímavé. Odpovědět
Semyaza |13. května 2013
vyzkouším Odpovědět
eviti |12. května 2013
díky za tip Odpovědět
planeta |10. května 2013
koblihy mám moc ráda Odpovědět
jola |8. května 2013
vyzkouším Odpovědět
Aidel |3. března 2013
Slint :-) Odpovědět
kote19 |26. února 2013
hezké :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!